Alla inlägg under januari 2010

Av Matilda - 11 januari 2010 10:15

Idag finns de verkligen ingen energi. Vet inte om jag håller på att bli sjuk eller vad de är. Känns som att jag hade kunnat sova nästan hela dagen idag. Men nånstans måste man ju trots allt ta sig i kragen. Igår kväll vart iallafall en riktig slappar mys kväll med älskling.


Det bästa av allt:Vet ni att de på Ica i vännäs har börjat sälja Ben & Jerry??? Lyckan och varje helg framöver är räddad. Fast å andra sidan rimmar de inte så bra med alla nyårslöften. Men hur som helst. BEN & JERRY finns i vännäs!!! För er som inte har provat som är min absoulta favorit Half Baked men nu när den finns nära kanske de skulle vara värt att prova några andra igen. Kanske man får upp ögonen på nytt. De bästa med våran resa till USA för några år sedan var nästan glassen. Så otroligt gott. Jag har som aldrig förstått den där grejen med alla tjejer på film som ta er stor hink med glass och börjar äta när de blir deppiga. Men efter 10 dagar i USA så fanns de inga tvivel om att de va precis vad jag också skulle göra. Jag tyckte inte änns om glass förut?!  


Vi såg faktiskt den där filmen eller vad de nu var med Johan Falk och den var faktiskt riktigt bra. Skönt med lite omväxling från Beck och Wallander. 


Nej nu är det kanske dax att ta tag i dagen och allt vad den har att erbjuda. Kanske börja med en kopp te och lite eldning!

Av Matilda - 10 januari 2010 16:11

IDag är de söndag och man kan väl säga att vi har haft fult upp idag (därav den lite sena uppdateringen). Men morgonen började med att jag skulle släppa ut hästarna. Så vid kvart i 7 hoppade ?!?! jag ur sängen och jag hade ju hört på vädret att de skulle va varmt. Men så kul va de inte -21 ute och allt hopp flög ut genom rutan. Men jag tog mig iallafall till stallet och efter ca 1h med att ha täckat massa hästar så va jag tillslut klar.


Sen kl 10.30 så drog jag och lillasyster till ridhuset en sväng för att rasta hästarna. Problemet var bara att vi inte var direkt själv om den tanken. När vi kom dit. så var de redan 6 st där inne som dessutom hoppade. Och vi var 5 st som kom samtidigt så de var faktiskt inte så jätte kul. Tycker oftast inte alls de är nått problem när folk hoppar samtidigt som man rider. Men när små barn gör de eller galna unghästar och man är typ 10 st i ridhuset känns de faktiskt ganska farligt. Men vi red en stund och lilla grå var inte alls speciellt taggad. Snarare trött. Men de är nog kondisen som tryter. Men vi jobbar på den.


Väl klar i stallet (typ kl 1) så skulle familjerna med småbarn ha -utedag- Nu var det trots allt inte mer än -6 så vi klädde på oss och startade skotrarna för lite snölekar och skoterkörning. Riktigt mysigt. Sen grillade vi korv och åt pinnbröd. Dagens roligaste kommentar var nog trots allt när mitt syskonbarn Lucas skulle försöka grilla sitt pinnbröd. Men han kom hela tiden tillbaka med det kallt. Då sa mamma.

- Men du måste ha de vid grillen en stund så de grillas precis som korven. Då sa han:

- Men jag vill inte att brödet ska bli en korv!

Kanske lite svårt att förstå men de va väldigt gulligt. Till saken hör att när han tidigare grillade så hade han bara bröd och när han var klar hade han korv med bröd. Då hade mamma bytt med honom. Barn är allt bra roliga ibland.


              


Nu har iallafall mörkret lagt sig över byn och nu slappar vi väl som mest bara. HAr faktiskt inga större planer för kvällen.

Av Matilda - 9 januari 2010 19:42

IDag är de som sagt lördag och det känns lite som att man går på halvfart. Har faktiskt inte gjort speciellt mycke idag överhuvudtaget. Jag tog med mig lillasyster och Malin på en super härlig ridtur i kylan. -15 tror jag det var ute trots allt men vi tog gladeligen på oss alla kläder och slängde oss upp. Men om sanningen ska fram så var de faktiskt ganska kallt bit vis och en hel del frost drog fick vi runt ansikte och ögon. Men himla skönt trots allt och hästarna var laddade och glada att få komma ut lite igen.      


Sen fanns de ju naturligtvis också andra hästar som inte va lika lyckliga i kylan. Lillprinsen stod först längst bort i hagen å surade när jag kom. Trots flera försöka så vägrade han komma och säga hej. Men när jag sen gick förbi andra gången komme han glatt med snö överallt. Han är som lite deppig över att han inte får följa med längre man jag hoppas de blir ändring på de snart.   


Sen for jag och handlade lite smått och gott på ica. För de är ju trots allt lördag och då måste man ju försöka äta lite roligare mat. Så vi bjöd över grannarna på lite baconlindad kycklingfilé och klyftpotatis. Himla gott var de! Sen dagen till ära hade väldens sötaste Ally med sig sitt numera bästa verktyg, gåstolen!

Hon var så glad för vårat hus är en gåstolsdröm, inte en tröskel och bara parkettgolv. Hon kunde springa full fart och överallt. Fast de är väl kanske både bra och dåligt. Tomtar, blommor óch granar flög all världens väg!

        

Men hon är iallafall världens sötaste unge!


Nu ska vi se Robinson och slappa i soffan en stund.

Av Matilda - 9 januari 2010 11:01



























Är idag dennna fantastiska rosa paljettklänning från asos.com. Den är vad jag egentligen ville ha till nyår.  To die fore!

  

Av Matilda - 9 januari 2010 10:50

Lördag idag och de är faktiskt bara -15. Känns som att man skulle kunna göra vad som helst nu men -15 är som sagt fortfarande kallt. Men idag ska vi iallafall ut på en ridtur vare sig de är varmt eller kallt. De är ju iallafall ljust! Ska bara se när Toni har tänkt komma hem så vi kan rida.


Igår blev iallafall en riktigt trevlig kväll till slut. Fredrik A skulle hänga med Nicke på hockeyn så då kunde ju jag hänga med Emma under tiden. Mycket trevligt. Så mycke roligare än att vara själv.


Fick höra en liten konstig grej av lillasyster igår som hon hade hört på radion. Tydligen så var de någon läkarstudent som hade ringt in till typ -Våga fråga- Men vet ni att homosexuella inte får donera organ i sverige? Helt sjukt. Jag fattar faktiskt inte varför heller. Känns som en väldigt gammal lag från den tiden då kvinnor inte hade rösträtt. Men tydligen så hänger den kvar. Men tydligt infördes den på 80-talet. Men alltså hur funkar de. Får man sätta ett kryss för sin sexuella läggning när man anmäler sig?! Verkar ju helt sjukt. Jag menar om mitt barn var sjukt och behövde ett organ och de fanns men eftersom donatorn är gay så blir de inget?! Blev faktiskt lite arg och har funderat på de här en del. Men nån annan kanske vet varför? Man kan ju bara hoppas att de finns en vettig förklaring till detta även om chansen är minimal. Åsikter?

Av Matilda - 8 januari 2010 16:29

Nu är de fredag å helg och nu är det dessutom bara -24 ute så de verkar som att de finns ett ljus i tunneln trots allt. Men jag tor inte man ska lura sig med att de är varmt för -24 är faktiskt ändå rätt så kallt.


Nu är de iallafall helg. Har varit väldigt lugnt på jobbet idag men man blir som ändå trött så ikväll ska vi bara ta de lugnt och kanske titta lite på tv. Ikväll är de ju faktiskt premiär för nya lets dance.



Jag brukar väl inte tycka att de är så jätte bra faktiskt. Nästan bara roligt i början när man får se vilka som är med och hur kassa dom är. Sen är de ju i o för sig alltid roligt å se vad de har för fina (inte alltid) kläder på sig.


Fast nu kom jag på att Nicke nog ska på hockey så förhoppningsvis så får jag kanske sällskap av en annan blivande hockeyänka.


Vi hörs!

-35

Av Matilda - 7 januari 2010 06:53

God morgon. Nu är de -35 här. De är faktiskt inte okej. De är för kallt. Vem har bestämt de här? Igår när vi skulle gå i säng så tänkte vi. Kanske bäst att kolla på vädret så vi vet när de här ska sluta. Då helst plötsligt säger väder tjejen. Det väntas bli ner mot -40 på många delar av landet... ?!?! Hur ofta säger hon de? Jag fick nästan lite panik men sen tänkte jag om. De kan ju inte va sant och de måste ju vara i inlandet hon menar. Men tro de eller ej -35 imorse så de är väl bara att invänta -40.


Jag ska iallafall jobba denna fantastiska dag. Så egentligen kanske de inte gör så mycke men är så drygt att inte kunna göra nånting nästan. Vattnet fryser och hästarna får va inne.


Ge mig sommar nu!

Av Matilda - 6 januari 2010 19:46

Jag har ju funderat en del på de här med kaffemaskiner av olika slag. Generellt sett kan man väl säga att jag inte gillar dem av olika anledningar. Men på sista tiden har jag faktiskt börjat funder på saken. De som kom i böjan var ju så fula och stora och opraktiska men nu har den som jag ska ha kommit!


Dricker man inte kaffe innan så är de ju iallafall en bra anledning att börja!

Presentation


Jag är en glad tjej i mina bästa år som tänkte släppa in er i min värld som är lite mer rosa än andras.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards