Alla inlägg under januari 2010

Av Matilda - 28 januari 2010 21:33

Ja idag var de verkligen snö precis överallt. Blir faktiskt lite fundersam hur de kommer sig att vi har så mycke snö helt plötsligt.. De sägs ju att de ska bli varmare av vårat klimat och att vi kan glömma våran vita vinter men alltså..?!


Kan inte minnas att vi haft så här mycke snö på länge. När jag skulle skotta fram till dörren så hade allt drevat igen och jag fick faktiskt leta ordentligt innan jag hittade plattorna där under.


Men efter några mina komplikationer med hästar som rymde och lunch så tog jag iallafall en ridtur i djursnön precis som planerat. Så himla härligt. Känns som att jag hade kunnat rida hur länge som helst och helt plötsligt var inte -18 alls kallt.


Sen har jag haft en mysigt eftermiddag med fantastiska barn med allt från krambåt till hoppbana till punkarfrisyr till Pikatu (stavas!?!). Ungar är verkligen helt fantastiska och ger en alltid ett gott skratt. Idag va de t.ex väldigt oroade över att Ally aldrig fick något hår att frisera så vi fick helt enkelt improvisera och hon var väl lagom nöjd.


              

Av Matilda - 28 januari 2010 06:50

Jag är vaken och har varit vaken sen kl 6 och nästan helt utan anledning.. Nicke väckte mig lite hastigt imorse för att han skulle ha hjälp ut för de va så mycke snö och han visste inte riktigt hur de skulle gå men mitt svar va då..

-Men skotta då!

Sen vände jag mig för att somna om men när jag hörde honom starta bilen i garaget så vaknade jag till och kunde inte riktigt slappna av förren han hade stängt garageporten igen så sen kunde jag inte somna igen. Men de gör inte så mycke.  SKönt att kliva upp tidigt nångång också helt utan anledning.


Tittade dessutom ut genom fönstret imorse och fick lite panik de ser typ ut som i filmen the day after tomorrow. Vet inte om ni sett den men då blir de snö över hela Manhattan och så ser de typ ut här. Hur mycke snö som helst. Jag var ju duktig och skottade upp vägen och infarten igår och traktorn va dessutom här men de syns inte ens. Skumt de där. Fast jag såg också framför mig en helt underbar ridtur i snön idag. Så jag hoppas de blir sol för de är perfekt snö att rida i. Vore verkligen en toppen dag och de bara kunde komma lite sol och de slutade snöa nu. Skulle va intressant att veta hur mycke snö de egentligen är. Kanske ska gå ut och mäta. Vet ju flera ställen de jag inte skottat alls.

Av Matilda - 27 januari 2010 18:20

Hur går de för alla i stormen?


Här går de iallafall ganska så bra. Jag tycker faktiskt till och med att de är ganska mysigt. Så länge man inte behöver gå ut vill säga. Släppte ju ut hästarna imorse men insåg ganska fort att de nog hellre ville stanna inne. Så vid 11 så for vi upp för att göra precis detta. Om vi kan väl säga att blicken som mötte oss var inte direkt.

-Nej, vi vill vara ute!


Fanns dock en ganska stor grå som höll modet uppe. Alla de andra ville väl helst bara lägga sig ner och dö men inte han..

        

Jag som hade tänkt rida idag. Funderade faktiskt trots allt på de en kort stund men insåg ganska fort att de nog inte skulle vara kul för nån..


Sen fortsatte vi iallafall med lilla projektet som faktiskt börjar bli klart snart. Gick riktigt fort och bra idag så nu är de inte mycke kvar. Måste bara invänta en del utrustning och material så är de klart i en svinblink.


När jag kom hem sedan så var jag tvungen att inse att jag nog vara tvungen att skotta uppfarten trots att de forfarande snöade. Men tänkte att de kanske är bättre att skotta två gånger istället för att skotta typ 50 cm snö en gång. Men de gick iallafall ganska bra för stormen hade tillfälligt lagt sig. Men innan jag var klar så var den naturligtvis tillbaka. Så i slutet så kom allt jag försökte kasta på snöhögen tillbaka över mig istället så jag såg ut som en snögubbe och inte vart de mindre snö heller så jag gav faktiskt upp.


Men nu tror jag att de är dax för ett nytt försök. Misstänker nämligen att pappa är på gång med traktorn och då känns de genast lite roligare.


Sen måste ju djuren få lite kvällsmat också.

Av Matilda - 27 januari 2010 08:16

Jag har hittat min drömbil!

Den är helt klart den snyggaste, dessutom är den inte söt utan snygg och cool.  

Nu gäller de bara att övertyga Nicke att de är just den VI behöver som andra bil. Den är ju gjort bara för mig!! Men jag tror att även NIcke skulle passa bra i den.

Av Matilda - 27 januari 2010 08:16

Shit jag har precis varit och tagit ut hästarna. Men ju fler hästar jag fick ut ju mer ångrade jag mig och ju fler täcken fick dom. Men tänkte att jag faktiskt kunde fara upp och ta in dom sen. Är ju faktiskt skönt för dem att komma ut en stund även om höet nästan blåser bort.


Men riktigt skit väder. Så jag vet inte vad de blir för intressant idag känns som att de blir ridhuset om de här vädret ska hålla i sig.


Fast jag blev trots allt lite besviken vi trodde de skulle snöa rejält till idag. För enligt SMHI så ska de komma flera dm och Nicke är redo för snöröjning.

Av Matilda - 26 januari 2010 21:33

Hej!

Idag har varit en mycke bättre dag :D


Ingen migrän så långt ögat når. Har faktiskt levt med huvudvärk större delen av mitt livoch tro mig jag har försökt få hjälp. Jag har införskaffat både bettskena och glasögon men de gör faktiskt ingen större skillnad. Bara ca 10 000 kr fattigare. De är klart att de hjälper lite men inte på långa vägar mot allt. Har dessutom genomlidit en kontaströntgen av hjärnan. Vil´ket inte direkt var någon trevlig upplevelse. Speciellt inte när de stannar mitt i och säger att be måste hämta specialister för de hittat något konstigt. Så ni kan ju bara tänkte hur mycke jag han skena i väg i tankarna innan de kom någon. Men tack och lov var allt som de skulle. Så nu är jag tillbaka på nästan noll. Men grejen för mig är väl kanske att de aldrig trott att de varit migrän utan att de berott på tusen andra saker. Medans jag egentligen bara skulle behöva lite migrän medicin i dax läget iallafall.


Men annars har jag idag grejat med mitt lilla projekt. Är en grej som jag lovat hjälpa min lillasyster med. Gick faktiskt över förväntan idag och nu känns de som att de mesta är gjort.  Nån som kan gissa vad jag gör?


Sen tog jag en lång och härlig ridtur helt själv. Så himla härligt. Så lugnt och skönt att bara va med hästen. Va länge sen jag hade den känslan nu så jag Försöker förvalta den så gott de går nu för jag vet att den kommer inte vara för evigt. Idag kom vi dessutom flera kilometer fram i utvecklingen när jag lyckades lura honom till lite ofrivillig jobb utan att han änns märkte de. Han galopperade glatt på.


Idag tog jag lite kort på världens sötaste Selma som tyckte att hon också kunde hoppa hoppgunga. Varför ska bara dom små få göra de? Ryms man så går de.. På med hjälmen bara!

    



Av Matilda - 26 januari 2010 10:38

Idag känner jag att de kommer bli en mycke bättre dag än igår.. eller kan väl egentligen inte bli så mycke sämre heller. Nicke tyckte jag var varm hela kvällen och natten. Han är så orolig att jag ska anstränga mig när jag är sjuk. Men jag är inte sjuk :D  Men han är himla söt som är så angelägen.


Men idag ska jag ta tag i ett litet projekt som jag ska hjälpa lillasyster med och va de är får ni också veta så småningom. Kanske till och med lägger in nån bild ikväll i bästa fall.


Sen ska jag ta en härlig ridtur idag också. Ville så gärna rida igår men ibland går de bara inte. Så idag blir de rida av.



Av Matilda - 25 januari 2010 19:58

Idag har verkligen inte varit någon bra dag.. som jag sa imorse så hade jag en fruktansvärd huvudvärk imorse och jag kan inte direkt säga att de blev bättre. Jag hade som sagt lite problem med att en del av synfältet inte funkade som de skulle. De är väl som täcken på migrän men efter att de började så kunde jag knappt gå efter 1h så jag fick stänga in mig i sovrummet, släcka alla lampor, dra för fönsterna och stänga dörren. Sen låg jag där på sängen med en filt över huvudet i nästan 2h innan jag vågade mig upp. Mådde då inte heller speciellt bra men kunde ju inte ligga precis hela dagen.


De var dax att ta tag i dagen uppdrag. Jag skulle köra Prinsen på vinterförvaring i några veckor. Låter som att han är en bil men tänkte att de kunde va bra för honom med lite lugn och ro och i får en häst mindre. Win - Win kan man väl säga.


Jag var faktiskt lite nervös över hur han skulle hantera saken väl framme men han skötte sig hur bra som helst och de var som att han alltid bott där. Så nu får vi hoppas att han fortsätter så. Min lilla prins har dessutom fått en ny kompis som han gillade på en gång. Så jag tror han kommer ha en jätte bra semester nu ett tag.


Men titta vad vi stötte på på vägen dit.. så man kan ju undra vart jag egentligen har kört honom..?

       

Men efter dagen äventyr var fortfarande huvudvärken ihärdig så nu börjar jag bli ganska less.. Ska ta en dusch å lägga mig att dö i soffan tror jag.


Tack för idag! 

Presentation


Jag är en glad tjej i mina bästa år som tänkte släppa in er i min värld som är lite mer rosa än andras.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards